Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σούζα τ' αλογάκι... μπροστά στον ΑΡΗ!

Χωρίς πολλά-πολλά, ο ΑΡΗΣ πέτυχε το στόχο του και πήρε ένα εύκολο 3ποντο μέσα στο Κλ. Βικελίδης απέναντι στην περσινή... Μπαρτσελόνα του κάμπου! Με μια γκολάρα από τα 22 μέτρα του Ναφτί κι ένα κλέψιμο και κοντινό πλασέ του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Χαβιέ Κάμπορα, ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη με 2-0 και διατηρήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα μας έσπασε και μια... αστεία παράδοση που είχε δημιουργήσει η ΑΕΛ τα τελευταία 3,5 χρόνια, αφού ήταν η μόνη ομάδα την οποία δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε κανένα ματς (μέσα-έξω).
Στο περιθώριο του αγώνα, σβήσαμε και το κεράκι στην τούρτα, "γιορτάζοντας" έτσι τον 1 χρόνο που συμπληρώθηκε από την τελευταία φορά που σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ της ομάδας μας! Φυσικά, σήμερα, ο υπαίτιος για το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε πέναλτι, δεν ήταν ο διαιτητής, αλλά ο.... Κάμπορα, αφού στη φάση του δεύτερου γκολ, αν και ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο Σταθόπουλος ήταν έτοιμος να δείξει την άσπρη βούλα, δεν παράτησε τη φάση και παρότι πεσμένος στο έδαφος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα! Τέτοια νοοτροπία θέλουμε να έχουν όλοι οι παίκτες μας!

Επόμενος σταθμός η Καβάλα. Πρόκειται πραγματικά για έναν τελικό, και έτσι θέλουμε (και πρέπει) να αντιμετωπίσουν αυτό το ματς ο προπονητής κι οι παίκτες μας. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κρίνει πολλά όσον αφορά το στόχο της εισόδου στα πλέι-οφς, αφού η προσεχής αντίπαλός μας βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς πίσω μας και παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένη τελευταία. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Σηφάκης και Φερνάντεζ, οι οποίοι σήμερα αποχώρησαν τραυματίες από το γήπεδο. Τα προβλήματά τους, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις, δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αμφότεροι λογικά θα είναι έτοιμοι για τον μεθεπόμενο αγώνα κόντρα στις κότες του βορρά στο Κλ. Βικελίδης.

Επιστροφή στις νίκες

Η ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες, στον αγώνα κόντρα στην Καλαμαριά μέσα στο κλειστό των Βασιλικών (3-1 σετ). Η νίκη αυτή επανέφερε τον ΑΡΗ στην 5η θέση της βαθμολογίας, την οποία θα πρέπει να υπερασπιστεί την τελευταία αγωνιστική μέσα στο κρατικό της Πυλαίας. Η ομάδα καλείται να πάρει καθαρό διπλό, ώστε να κλειδώσει τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτή η τη στιγμή ο ΑΡΗΣ βρίσκεται 1 βαθμό πάνω από την 6η Λαμία, η οποία υποδέχεται τον 8ο Πανελλήνιο, και 2 πάνω από τον 7ο πάοκ, τον οποίο, όπως προείπαμε, αντιμετωπίζει στο κρατικό της Πυλαίας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί η καθαρή νίκη και το τρίποντο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Πιστεύουμε στις δυνατότητες των παικτών του Γιώργου Οικονομίδη και είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουν το πολυπόθητο διπλό!

Πλάκα μας κάνετε?

Έχει βαλθεί να μας τρελάνει, να μας βγάλει απ' τα ρούχα μας η ομάδα μπάσκετ φέτος! Μας έχει μονίμως στο... σκωτσέζικο ντους: μία κρύο, μία ζέστη! Τι άλλο να πούμε για μια ομάδα που ενώ έχει κάνει μεγάλες εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη (Ζαντάρ, Χάποελ, Άλμπα), στην Ελλάδα χάνει από τα...Τρίκαλα! Σημαίνουμε το καμπανάκι του κινδύνου στους παίκτες και τον προπονητή μας, καθώς αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, και άρα εκτός πλέι-οφς, τη στιγμή μάλιστα που λέμε ότι ούτε η 7η ή 8η θέση μάς βολεύει, αφού θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον γαυροβάζελο!

Το ζήτημα αυτό κλείνει εδώ, λόγω του κρίσιμου αγώνα της Τρίτης (21:00) με την Μπανταλόνα για το Eurocuo. Εννοείται, φυσικά, ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί αυτή η ήττα από το Λαό μας ως δικαιολογία για να απουσιάσει από αυτή τη μάχη. Το Παλέ πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την εικόνα που είχε την προηγούμενη Τρίτη, για να σπρώξει την ομάδα σε μια μεγάλη νίκη, η οποία αν έρθει με 3 πόντους και πάνω και συνδυαστεί με την ήττα της Λε Μαν μέσα στην Άλμπα, τότε θα κλειδώσει την πρόκρισή μας στους 8 του θεσμού. Την Τρίτη, λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλέ!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Στιγμιότυπα από τον χθεσινό αγώνα με την Άλμπα!

Μεγάλη εμφάνιση - αυτοκρατορική νίκη!

Η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας έδειξε ακόμη μια φορά την μπασκετική της παιδεία και θύμισε παλιές καλές εποχές στην Ευρώπη! O ΑΡΗΣ παίζοντας ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο φανταστικό μπάσκετ κέρδισε την Αλμπα Βερολίνου με σκορ 80 - 67, φέρνοντας έτσι την ομάδα μας ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους 8 του θεσμού! Χρειαζόμαστε νίκη με διαφορά τριών πόντων την ερχόμενη Τρίτη (02/03) επί της Γιοβεντούτ Μπανταλόνα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκριση!

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-38 (ημίχρονο), 52-49, 80-67.

ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 11 (3), Μπετς 19, Ρίτσαρντσον 17 (2), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 3, Πάουνιτς, Κακιούζης 18 (3), Μπάρλος 4, Μάιλς, Γουόλς 8 (2).

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Λούκα Παβίτσεβιτς): Μπάιαρς 9 (1), Χάμαν 5 (1), Ντόιτσιν 6 (1), Γκόλεματς 11 (1), Σέκουλιτς 10, Τζένκινς 11 (2), Ράιτ 2, Ναλγκά 6, ΜακΈλροϊ 7 (1).

Στο άλλο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του Θ’ Ομίλου, η Γιοβεντούτ Μπανταλόνα κέρδισε στην Ισπανία τη γαλλική Λε Μαν με 80-73.

Η βαθμολογία:

ΟΜΑΔΑ Ν-Η ΠΟΝΤΟΙ

1. Γιοβεντούτ Μπανταλόνα 3-1 292-279

2. Άρης 2-2 288-274

3. Άλμπα Βερολίνου 2-2 268-276

4. Λε Μαν 1-3 270-289

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Για άλλα δύο χρόνια στον ΑΡΗ ο Ρουμελιώτης!

Επέκταση συνεργασίας με Ν. Ρουμελιώτη

"To TAΠ ΑΡΗΣ Μαρμούρης ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Νίκο Ρουμελιώτη για διετή επέκταση της συνεργασίας τους.

Την Πέμπτη 25/2 και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο 2ο όροφο του Κλεάνθης Βικελίδης (αίθουσα τύπου)".

Γ. Ντράγκοβιτς: «Τιμή του Ρουμελιώτη να ανήκει στον ΑΡΗ»

Ο μάνατζερ του Νίκου Ρουμελιώτη, Γιώργος Ντράγκοβιτς, μίλησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Μ’ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις», με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του παίκτη για ακόμη δύο χρόνια.
Αρχικά, ο κ. Ντράγκοβιτς τόνισε σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου: «Είναι πολύ χαρούμενος ο Νίκος και πολύ ευχαριστημένος. Είναι τιμή του πιστεύω, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι παραδοσιακή δύναμη στο χώρο. Από τη στιγμή που και η διοίκηση είναι ικανοποιημένη, δεν πήρε πολύ χρόνο η συμφωνία, ούτε μία μέρα σχεδόν. Ο ΑΡΗΣ κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος και σε θέματα οργάνωσης. Όταν ήρθα και είδα στα γραφεία του Α.Σ. το πώς είναι, εντυπωσιάστηκα. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι βγαλμένοι από τα σπλάχνα του ΑΡΗ. Βλέπεις το πάθος στα μάτια τους. Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ είναι αξιοζήλευτος».
Τέλος, συμπλήρωσε: «Ο Νίκος δέχτηκε αμέσως την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου και είπε αμέσως το ναι».

Πηγή: ΤΑΠ ΑΡΗΣ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοκτονία!

Τι να βγεις να γράψεις μετά από ένα τέτοιο ματς? Τι να σχολιάσεις? Όταν η ομάδα αρχίζει το παιχνίδι με 2 χαμένες διπλές ευκαιρίες, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ με ένα γκολ στο οποίο η μπάλα με το ζόρι πέρασε τη γραμμή, όταν χάνει ευκαιρίες να ισοφαρίσει, όταν απειλείται ελάχιστα από τον αντίπαλο, αλλά τελικά χάνει το ματς... ε τότε πλέον δεν υπάρχουν λόγια να πεις το οτιδήποτε! Το μόνο που θέλουμε να σκεφτόμαστε πλέον, είναι το επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Κλ. Βικελίδης το απόγευμα της Κυριακής (16:45). Νίκη και μόνο νίκη!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Οι φάσεις και τα γκολ από την χθεσινή πρόκριση!

Εύκολα 97-83 τον ηλυσιακό!

Η αγαπημένη μας ομάδα μπάσκετ έδωσε ακόμη μια χαρά στους οπαδούς μας που μόλις είχαν έρθει στο παλέ από το χαριλάου με την πρόκριση της ομάδας ποδοσφαίρου!
Ο ΑΡΗΣ μας παίζοντας όμορφο και ποιοτικό μπάσκετ με εξαίρεση το μουδιασμένο 1ο δεκάλεπτο νίκησε εύκολα τον ηλυσιακό ο οποίος δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι μπορεί να δυσκολέψει το έργο των παικτών μας για την νίκη!

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:23-23, 52-44, 75-57,97-83.

ΑΡΗΣ (Μπλατ): Κλαρκ 12(2), Μάιλς, Μπετς, Χρυσικόπουλος 2, Ρίτσαρσον 30(4), Χατζηβρέττας 13(1), Ντικούδης 13, Σκορδίλης, Πάουνιτς 3(1), Κακιούζης 16(2), Μπάρλος 8.

ηλυσιακός (Κουφός): Κάρτερ 23, Καρύδας 12(1), Γκάμινγς 6 (2), Παπαδάκης 2, Χατζής 10(2), Αθανασούλιας, Σιούτης, Μπεντόν 2, Ιωάννου 11(1), Κασελάκης 4.

Επόμενος αγώνας της ομάδας μας είναι ο πολύ σημαντικος για την συνέχεια του eurocup κόντρα στην άλμπα 23/02/2010 (21:00) όπου πρέπει να κερδίσουμε πάσει θυσία!

Έτσι για πλάκα...!

Η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου είχε τελειώσει ήδη από την προηγούμενη βδομάδα μετά το γκολ του Νέτο στο 94' του αγώνα των Πηγαδίων. Απλώς, χθες, έπρεπε να παιχτεί και ένα ακόμα διαδικαστικό 90λεπτο για το τυπικό του θέματος. Ο ΑΡΗΣ, με αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στόχο, προσέφερε γκολ και θέαμα, σκορπίζοντας στους... 3 ανέμους την... "φιλόδοξη και δυνατή" Ξάνθη, όπως την χαρακτήριζε χθες το πρωτοσέλιδο του μυστακοφόρου εκδότη (τσου ρε λάκη)! Κάμπορα, Αντού και Κόκε έστειλαν τον ΑΡΗ στους "4" του θεσμού και τον κ. Πανόπουλο στον... καρδιολόγο! Επόμενη σταθμός, Καβάλα. Εκεί, το τρένο θα κάνει στάση μόλις για 180 λεπτά (διπλοί αγώνες, ο πρώτος στο Κλ. Βικελίδης), και μετά καρφί για ΟΑΚΑ. Όσοι προλάβουν, επιβιβάζονται.
Προέχει, όμως, το ντέρμπι με το χανούμι το απόγευμα της Κυριακής (16:45). Με οδηγό το αήττητο των δύο τελευταίων ετών, ο ΑΡΗΣ θα κυνηγήσει ένα πολύ σημαντικό διπλό, το οποίο θα του επιτρέψει να επανακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα. Από αγωνιστικής πλευράς, το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει σύσσωμη η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας, αφού Φερνάντεζ και Ναφτί ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους (πήραν λεπτά συμμετοχής χθες), ενώ και ο Νάτσο εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής από την κόκκινη που δέχτηκε στο ματς με τον Εργοτέλη. Ο ΑΡΗΣ πραγματικά δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και θα κατέβει στην Αθήνα με μοναδικό στόχο το γνωστό... ξεπουπούλιασμα!

ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Το κασκόλ του emperor.gr!

O Ματ Γουόλς κοντά στο ΑΡΗ

Σήμερα, Τετάρτη 17/02 και ώρα 13:30, αναμένεται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Ματ Γουόλς μαζί με τους μάνατζέρ του, ώστε να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση του Άρη τη μεταγραφή του στην ομάδα.

Πηγή Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο emperor.gr και στον πυρήνα ΑΡΕΙΑΝΩΝ απο την Αθήνα!


Από την αρχή της προσπάθειας μας ως τώρα υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πολύ κόσμο για τον σύνδεσμό μας! Πραγματικά απίστευτο ήταν και το ενδιαφέρον των διαχειριστών και των μελών του emperor.gr! Μετά από μεγάλη κινητοποίηση που έκανε μάζεψε χρήματα τα οποία θα βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το σύνδεσμο μετά την ύπουλη επίθεση όταν ήταν ΚΛΕΙΣΤΟΣ!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ θα θέλαμε να πούμε και στα παιδιά από τον πυρήνα της ΑΘΗΝΑΣ, όπου και αυτοί μέσω του emperor.gr βοήθησαν σε τεράστιο βαθμό οικονομικά την προσπάθεια! Αδέρφια, ευχαριστούμε και για το πολύ καλό υλικό που μας στείλατε. Still we go, ρε τσακάλια....

Τα παιδιά όμως δε σταμάτησαν εκεί. Ετοίμασαν ένα πανέμορφο κασκολάκι του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στον σύνδεσμό μας. Πραγματικά τα λόγια είναι περιττά για την απίστευτη στήριξη που είχαμε από τα παιδιά. Έδειξε ότι ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ όταν γίνεται μια γροθιά δυναμώνει όλο και περισσότερο! Για αυτό άλλωστε είμαστε όλοι εμείς στο πλευρό του Θεού του Πολέμου: γιατί γεννηθήκαμε και θα είμαστε πάντα μαχητές να υπερασπιζόμαστε την ιδέα μας, την καψούρα μας, τον ΑΡΗ ΜΑΣ!

Σας παραθέτουμε και το κειμενάκι που ανέβασαν τα παιδιά στην ιστοσελίδα τους:




ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Εκτύπωση E-mail



16.02.10
Συνεχίζεται η προσπάθεια για το ΣιδηρόκαστροΠέρασε ένας μήνας απο τότε που ανακοινώσαμε οτι θα βοηθήσουμε τα παιδιά απο το Σιδηρόκαστρο να ξαναφτιάξουν τον σύνδεσμο τους μετά το πούστικο χτύπημα που δέχτηκαν οι πόρτες, οι τοίχοι, τα τραπεζοκαθίσματα και τα λοιπά άψυχα αντικείμενα που αποτελούν μέρος του συνδέσμου. Λέμε μέρος γιατί το σημαντικότερο "συστατικό" ενός συνδέσμου είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν. Για τις κρανοφόρες κότες βέβαια αυτό το "συστατικό" ήταν, είναι και θα παραμείνει απλησίαστο. Αυτοί θα ασχολούνται μια ζωή με ανυπεράσπιστα ντουβάρια και στόρια. Όταν όμως οι άνθρωποι δεν μασάνε τα υλικά αντικαθίστανται και η σημαία ξανανεβαίνει στον ιστό της.
Το ποσό που τελικά συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στον Σ.Φ. ΑΡΗ Σιδηροκάστρου έφτασε στα 1.750€. To webteam ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στα παιδιά από την Αθήνα (ή αλλιώς το ATHENS CORNER του forum) που μας εξέπληξαν ευχάριστα συμμετέχοντας οργανωμένα με μεγάλα ποσά και μάλιστα ζητώντας να μην μετρηθεί χωριστά το ποσό που έβαλαν αλλά να προσμετρηθεί στο τελικό σύνολο ανώνυμα.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Αποφασίσαμε, για πρώτη φορά απο την δημιουργία του site, να φτιάξουμε υλικό πρός πώληση και φυσικά τα έσοδα να διατεθούν εξολοκλήρου στον Σ.Φ. ΑΡΗ Σιδηροκάστρου. Το κασκόλ του
www.emperor.gr ήδη βρίσκεται καθοδόν και πιθανότατα την Τετάρτη θα το έχουμε στα χέρια μας πριν τον αγώνα με την Ξάνθη. Θα κοστίζει 10€ και όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να το πάρει από τα μέλη του webteam.


Και στα εγκαίνια του νέου συνδέσμου θα γίνει… ΑΡΕΙΑΝΟΚΑΣΤΡΟ !!!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι μάχες με το βάζελο.

Δυστυχώς, οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ του ΑΡΗ μας δεν τα κατάφεραν χθες στις δύο αναμετρήσεις με τον βάζελο και γνώρισαν ισάριθμες ήττες. Φυσικά, τα δύο αυτά παιχνίδια δεν είχαν καμιά ομοιότητα μεταξύ τους. Η ομάδα μπάσκετ δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα και στη διεκδίκηση της νίκης. Οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Δεν ξέρουμε αν η κούραση λόγω της... οδύσσειας της επιστροφής από τη Γερμανία μπορεί να αποτελέσει επαρκή δικαιολογία για την κάκιστη απόδοση των παικτών μας, αλλά το σίγουρο είναι τέτοιες εμφανίσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επαναληφθούν. Το γεγονός ότι επρόκειτο για το δυσκολότερο, κατά τεκμήριο, παιχνίδι της χρονιάς, στο οποίο η ήττα δε συνεπάγεται καταστροφή, δε σημαίνει ότι έχει κανείς το δικαίωμα να μπαίνει στο γήπεδο... χαλαρά! Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι επανδρώνουν το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, ότι φοράνε μια πολύ βαριά φανέλα, την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διασύρουν κατά αυτό τον τρόπο! Παρόλα αυτά, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους του, γι' αυτό κι εμείς θα ξεχάσουμε τον χθεσινό αγώνα και θα κοιτάξουμε μπροστά. Επόμενο ραντεβού μας είναι αυτό της Τετάρτης (17/2, 20:30) με αντίπαλο τον Ηλυσιακό. Αφού πανηγυρίσουμε την πρόκριση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στα ημιτελικά του κυπέλλου, μετά όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Παλέ, ώστε να βοηθήσουμε τους παίκτες μας να επιστρέψουν στις νίκες. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το (μικρό) όνομα του αντιπάλου μας. Αυτό που μετράει είναι ότι αγωνίζεται ο Αυτοκράτορας στο θρυλικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, οπότε δεν μπορεί να βρισκόμαστε πουθενά αλλού εκτός από τις κερκίδες του γηπέδου μας!

Αντίθετα με το μπάσκετ, η ομάδα βόλεϊ κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και έφτασε πολύ κοντά σε μια ακόμα μεγάλη νίκη στα Βασιλικά, μετά από αυτές εναντίον του γαύρου και της γριάς. Τελικά, ήρθε η ήττα στο τάι μπρέικ, αφήνοντάς μας με την γλυκόπικρη γεύση της κατάκτησης του ενός βαθμού. Στις τελευταίες 3 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, η ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει το μέγιστο των βαθμών, ώστε να κατακτήσει την πολυπόθητη 5η θέση και να μπει από θέση ισχύος στα πλέι-οφς, με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο.

Έκλεισε η παρένθεση.

Μετά από 3 βδομάδες μακριά από τις νίκες, ήρθε τελικά το 3ποντο στο χθεσινό ματς με τον Εργοτέλη στο Κλ. Βικελίδης, για να κλείσει την παρένθεση. Ήταν ένας αγώνας που τα είχε (και πάλι) όλα. Κακός αγωνιστικός χώρος (αν και καλύτερος από την προηγούμενη βδομάδα), πίσω στο σκορ από νωρίς, άρνηση ενός ακόμα πέναλτι στην ομάδα μας, τηλεκριτικοί που έδωσαν "άφεση αμαρτιών" στο διαιτητή, ένας ΑΡΗΣ που τα έδωσε όλα και γύρισε το ματς (για πρώτη φορά φέτος) από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, αυστηρή αποβολή παίκτη μας, και τελικά νίκη ουσίας, αλλά και ψυχολογίας, εν όψει του κρισιμότατου ματς με την Ξάνθη την Τετάρτη για το κύπελλο! Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και για την καλή απόδοση της ομάδας μας και για την κακή διαιτησία, αλλά πραγματικά δεν έχουμε μυαλό να ασχοληθούμε παραπάνω με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήδη σκεφτόμαστε τον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου, όπου παίζεται ο στόχος ολόκληρης της χρονιάς! Για άλλον έναν αγώνα η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών βασικών παικτών, αφού θα λείψει ο Νάτσο Γκαρσία λόγω της χθεσινής κόκκινης κάρτας, τραυματίας παραμένει ο Μεντί Ναφτί, ενώ ακόμα κι ο νεοαποκτηθείς Καμέλ Μεριέμ, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ματς της Ξάνθης, τραυματίστηκε στη μύτη στην προχθεσινή προπόνηση! Από την άλλη, ο Φερνάντεζ έχει ξεπεράσει τον δικό του τραυματισμό, όμως προπονείται κανονικά μόλις τις τελευταίες 5 μέρες, οπότε η συμμετοχή του, τουλάχιστον στο βασικό σχήμα, είναι αμφίβολη. Κι εδώ μπαίνουμε εμείς στο... κόλπο, αδέρφια! Γεμίζουμε το γήπεδο, βγάζουμε τα λαρύγγια μας, ώστε όχι μόνο να καλύψουμε τις απουσίες της ομάδας, αλλά και να δώσουμε την ώθηση στους παίκτες που θα αγωνιστούν, για να φέρουν την νίκη-πρόκριση!

ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΣΥ, ΚΙΤΡΙΝΕ ΘΕΕ!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση εξέδωσε σχετικά με τον αγώνα και ολα τα τραγικά που συνέβησαν ακόμη μια φορά σε βάρος της ομάδος μας η ΠΑΕ ΑΡΗΣ!

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ 10/02/10 21:01 Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα καταγράψει την ροή του σημερινού αγώνα στην Ξάνθη που ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1 με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη στις 17:00 στο Κλ. Βικελίδης. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ωστόσο θα ήθελε να επισημάνει ότι για μία ακόμα φορά καταστρατηγήθηκε ο ΚΑΠ και δεν εφαρμόστηκε η παράγραφος Α του άρθρου 10 περί ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου που αποτέλεσε πηγή κινδύνου για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. και επέφερε την... διακωμώδηση του αθλήματος καθώς οι ποδοσφαιριστές έμοιαζε να παίζουν πόλο, αντί για ποδόσφαιρο. Παράλληλα θα θέλαμε να σημειώσουμε και τις παρακάτω φάσεις. Στο 26΄ο Χαβίτο φεύγει 3 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό της Ξάνθης και από κεφαλιά αντιπάλου (ξεπέρασε και το οφσάιτ στον Κάλβο στον αγώνα πρωταθλήματος) και ο βοηθός κ. Ευθυμιάδης σηκώνει την σημαία. Στην φάση του γκολ της Ξάνθης, ο Ρονάλντο δέχεται αγκωνιά, πριν ο Πόι πάρει την μπάλα, ο κ. Δαλούκας βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα, αλλά δεν σφυρίζει και σημειώνεται το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Κόκε σπρώχνεται μέσα στην περιοχή, αλλά ο κ. Δαλούκας δείχνει παίζεται. Στο 77΄ο Τζόνσον μετά από πάσα του Πρίττα βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο κ. Δαλούκας διακόπτει την φάση και το πλεονέκτημα και σημειώνει φάουλ υπέρ του ΑΡΗ! Σε όποια... γλώσσα κι αν γράψουμε τις παραπάνω φάσεις η αδικία είναι πολύ μεγάλη, αλλά ευτυχώς αυτή την φορά ο Θεός δεν την συγχώρησε. Ζητάμε συγνώμη για το γκολ που πέτυχε ο Νέτο στις καθυστερήσεις και που... χάλασε τα σχέδια όλων αυτών που δεν επιθυμούν την διάκριση του συλλόγου μας.

πηγή www.arisfc.gr

Φάσεις από τον αγώνα και η γκολάρα του Νέτο!

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΑ ξανθουλα..........


Ο Νέτο έστειλε ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 94' την μπάλα στα δύχτια και ησύχασε όλο το λαό που καρδιοχτυπούσε μιας και η τύχη και ο δαλούκας παίζαν το δικό τους παιχνίδι για ακόμη μια φορά!

Είδαμε και την απίστευτα κομπλεξικιά ομαδούλα-αντιπροσωπεία αυτοκινήτων από το χωριό της ξάνθης να προσπαθεί με πλάγειους τρόπους και κομπλεξισμούς να προσπαθεί να χαλάσει το παιχνίδι!
Τώρα όμως πρέπει να ρθεί στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ που θα είναι καμίνι και ασφυκτικά γεμάτο από λυσασμένα ΑΡΕΙΑΝΑ για την πρόκριση και πολύ περισσότερο για την ΚΟΥΠΑ!!!
'Ολοι στο γήπεδο αρχικά στον αγώνα του πρωταθλήματος σε ένα σημαντικό εξίσου αγώνα με τον εργοτέλη και εκεί θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον αγώνα με την κομπλεξικιά ομάδα του πανόπουλου!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ξάνθη(Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Στίνγκα, Μαρσελίνιο(60’ Στρμπά), Έλινγκτον, Βάλλας, Πόι(88΄Σουάνης), Κιντάνα(61΄ Μπούνγκα)
ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Γκαρσία, Κόκε, Αντού(67΄Μεριέμ), Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Πρίττας
ΥΓ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΙΤΡΙΝΕ ΘΕΕ...............

Ο αγώνας με ξανθούλα μεσω ίντερνετ!

http://wwitv.com/portal.htm?http://wwitv.com/television/84.htm

Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσει ο ΛΑΟΣ!

Η ομάδα έκανε το χρέος της! Πήρε το μεγάλο διπλό που χρειαζόταν για να μείνει ζωντανή στο θεσμό, και πλέον η υπόθεση πρόκριση περνάει μέσα από το θρυλικό Παλέ! Ακολουθούν 2 συνεχόμενοι εντός έδρας αγώνες με Άλμπα και Μπανταλόνα, στους οποίους ο ΑΡΗΣ καλείται να πάρει ισάριθμες νίκες, ενώ ειδικά με τους Ισπανούς πρέπει να καλύψει και τους 2 πόντους της ήττας στον πρώτο γύρο, ώστε να υπερτερεί σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος. Αν έρθουν αυτά τα αποτελέσματα, τότε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (αν, δηλαδή, ηττηθεί η Λε Μαν και στα 2 εκτός έδρας παιχνίδια της με Ισπανούς και Γερμανούς, όπως αναμένεται), η ομάδα μας θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους 8 πριν το τελευταίο ματς στη Γαλλία, όπου θα πάει απλώς για να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στην αδιάφορη και αποκλεισμένη Λε Μαν.

Νομίζω ότι ξέρετε τι σημαίνει αυτό, αδέρφια. Ήρθε η ώρα του Παλέ! Στα 2 αυτά παιχνίδια, πρέπει να κάνουμε ΚΑΙ εμείς το χρέος μας, να γεμίσουμε απ' άκρη σ' άκρη τη θρυλική μας έδρα, να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα που θα αναγκάσει ολόκληρη την Ευρώπη να θυμηθεί τα παλιά, να "σκοτώσουμε" τους αντιπάλους μας και να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες με το σήμα του Θεού στο στήθος, ώστε να μας χαρίσουν και πάλι μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές! Κι αν όλα πάνε καλά... Βιτόρια ετοιμάσου να κιτρινίσεις!!

ΑΡΗΣ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ!

Δείτε το βιντεάκι ποιός δεν θα ήθελε τον αξέχαστο ΜΠΑΡΟΥ στα αποδυτήρια να ξεσηκώνει με τον τρόπο που ήξερε τους παίκτες μας...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σήμερα έπεσε το τείχος του βερολίνου...

Η ομαδάρα μας μετά από ενα καταπληκτικό παιχνίδι πήρε το διπλό στο βερολίνο απέναντι στην άλμπα με σκορ 61-65 και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού!
Όλοι κοντά στην ομάδα στα επόμενα κρίσιμα ματς για την ευρώπη!
Επόμενο το εντός έδρας με την άλμπα στο παλε (23/2 στις 21.00)!

Τα δεκάλεπτα: 17-16,31-35, 44-47, 61-65

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Λούκα Παβίτσεβιτς): Μπίαρς 5 (1), Χάμαν, Ντόιτσιν 3 (1), Γκόλεματς 3 (1), Σέκουλιτς 15, Τζένκινς 3, Ράιτ 15 (1), Ναλγκά 5, ΜακΈλροϊ 12 (2).

ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 20 (3), Μπετς 13, Λάμποβιτς 2, Ρίτσαρντσον, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 5, Σκορδίλης, Πάουνιτς 2, Κακιούζης 7 (1), Μπάρλος, Μάιλς 13.

Στο άλλο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Θ’ Ομίλου, η ισπανική Γιοβεντούτ Μπανταλόνα κέρδισε εκτός έδρας τη γαλλική Λε Μαν με 62-70.

Η βαθμολογία:

ΟΜΑΔΑ Ν-Η ΠΟΝΤΟΙ

1. Γιοβεντούτ Μπανταλόνα 2-1 212-206

2. Άλμπα Βερολίνου 2-1 201-196

3. Άρης 1-2 208-207

4. Λε Μαν 1-2 197-209

Σπουδαίο διπλό στο Βερολίνο, 61-65 την Αλμπα

Μετά από συγκλονιστική εμφάνιση ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ πηρε την νίκη.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Όλα για την πρόκριση στο κύπελλο!

Τι να κάτσεις να ασχοληθείς τώρα με τον αγώνα του... σαββατοκύριακου? Το κακό ξεκίνησε από τον ορισμό του διαιτητή, ο οποίος δεν βρίσκεται καν στους πίνακες της SuperLeague! Κι όμως, αδέρφια, το είδαμε κι αυτό: έβαλαν να μας σφυρίξει... δόκιμος διαιτητής! Αυτή ακριβώς είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο γνωστός πρώην διαιτητής και νυν τηλεκριτικός, Περικλής Βασιλάκης: δόκιμος διαιτητής! Η ΚΕΔ αποφάσισε να τεστάρει τον κ. Μήτσιο, να δει αν αξίζει να ανέβει στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας, σε δικό μας αγώνα! Τι άλλο θα βιώσουμε φέτος?? Το έγκλημα συνεχίστηκε με την απόφαση συνέχισης του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος και εντελώς ακατάλληλος για την διεξαγωγή αγώνα. Και τέλος, δε θα μπορούσε φυσικά να λείψει το κερασάκι στην τούρτα, το γνωστό φετινό φαινόμενο της άρνησης πέναλτι υπέρ της ομάδας μας! Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις πέναλτι (ελέγχεται και για μία τρίτη), ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια και σε μεγάλο βαθμό καθόρισε το αποτέλεσμα.

Αναγκαστικά, όμως, θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας, διότι την Τετάρτη υπάρχει ο νυν υπέρ πάντων αγώνας (μέχρι τον επόμενο) για τα προημιτελικά του κυπέλλου, μέσα στην Ξάνθη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι παίκτες του, πρέπει να ξεχάσουν όσα συνέβησαν αυτό το σαββατοκύριακο και να επικεντρωθούν σ'αυτό το ματς, το οποίο κρίνει τη συνέχεια της ομάδας σε έναν θεσμό που μας ενδιαφέρει πολύ. Για άλλη μια φορά, δεν θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον ΑΡΗ σε εκτός έδρας αγώνα, αφού ισχύει η γνωστή χουντική απόφαση περί απαγόρευσης μετακινήσεων. Παρόλα αυτά, εμείς περιμένουμε να δούμε τους παίκτες με το σήμα του Θεού στο στήθος, να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο και να παίρνουν την πρόκριση.

VAMOS!

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αφού σ' αρέσει τόσο...!

Βρε καημένη κότα, αντί να πεις κι ευχαριστώ που δημιούργησα... ρομαντική ατμόσφαιρα για να σε γλεντήσω υπό το φως των κεριών (βλ. φωτό παραπάνω), έβγαλες και ανακοίνωση διαμαρτυρίας? Μα τι αχάριστη γκόμενα, Θεέ μου?! Δηλαδή, πώς το ήθελες? Ξεροσφύρι? Είσαι και τσουλίτσα, ε?

Και τολμάς να μιλάς εσύ για... φιλοξενία, όταν στο ματς του πρώτου γύρου υπήρχε αναρτημένο, ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του αγώνα, υβριστικό πανό εναντίον του προέδρου (του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΕ!) της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, και δεν έβγαλες κιχ? Πάρε το... 69 τώρα να γουστάρεις!

Υ.Γ. Αφού σ' αρέσει τόσο... πόσο να σε πληρώσω?

Βιντεάκι από την χθεσινή κερκίδα στο παλέ με το πουλί!

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΕ ΒΡΕ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΛΑΡΙΝΟ........


Η μικρή φιλοξενούμενη ομάδα προσκήνυσε ακόμη μια φορά τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΡΗ!
Μια ζωή θα σκύβετε το κεφάλι μπροστά στην ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας!

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-14, 37-3, 49-42, 69-59

ΑΡΗΣ (Μπλατ): Κλαρκ 16(4), Μπετς 4, Ρίτσαρσον 4, Χατζηβρέττας 6(1), Ντικούδης 3, Πάουνιτς 8(1), Κακιούζης 18(2), Μπάρλος 4, Μάιλς 6.

Aνύπαρκτο κομπλεξικό πτηνό με σύνδρομο τρεξίματος (κεμαλ): μερλιν Μονρόε 7, μουλα ομαρ 2, μορις γκριν 16(1), μουσταφα 6, μπιτ-μπιτ, ατον μπολτον 4, τσιλερ3(1), μπολτ 9, τουρκογλου 8(1), κουτλουαι 4.

ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΤΑΡΕΣ.......ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΤΗΚΕΣ!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Στον ΑΡΗ ο Camel Meriem!

Σε μια ακόμα μεταγραφική ενίσχυση προχώρησε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αποκτώντας ως ελεύθερο τον Γάλλο διεθνή μεσοεπιθετικό Camel Meriem μέχρι το καλοκαίρι του 2011! Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ μεγάλη κίνηση, η οποία ξάφνιασε τους πάντες, αποδεικνύοντας τη μεθοδικότητα και τη σοβαρότητα με την οποία κινείται η διοίκηση της ομάδας μας.

Μια ματιά στο προφίλ του παίκτη, αρκεί για να καταλάβει ο καθένας την αξία του ποδοσφαιριστή:

Οι συμμετοχές του αναλυτικά:

Sochaux (1997-2002)...........: 82 συμ. / 9 γκολ
Bordeaux (2002-2005)………….: 82 συμ. / 8 γκολ
Marseille (2003-2004)…………..: 41 συμ. / 6 γκολ
Monaco (2005-2009)……………: 143 συμ. / 22 γκολ

Διάφορες πληροφορίες:

Πλήρες όνομα: Camel Meriem
Ημερ/νία γέννησης: 18/10/1979, Montbeliard - Γαλλία
Υπηκοότητα: Γαλλική
Ύψος: 1,74
Θέση: Επιθετικός μέσος

- Είναι τρεις φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας

- Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη διορατικότητα στο παιχνίδι του και πολύ καλές μεταβιβάσεις.

- Ο αδερφός του, Samir Meriem, αγωνίζεται στη Βελγική F.C. Tournai

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

Ο Σ.Φ. ΑΡΗ Σιδηροκάστρου ανακοινώνει ότι παρέλαβε και διαθέτει τα κουπόνια της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, την οποία αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, προκειμένου, ως μεγαλομέτοχος, να στηρίξει οικονομικά τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε η τελευταία να μην βγει εκτός του οικονομικού της προγραμματισμού μετά τις άδικες τιμωρίες και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ομάδα μας. Όσοι ενδιαφέρονται (και πρέπει να ενδιαφερθούν ΟΛΟΙ), μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμό μας για να αγοράσουν τα κουπόνια, τα οποία αποτιμώνται στα 10 ευρώ το ένα. Είναι χρέος μας, αδέρφια, να εξαντλήσουμε ΟΛΑ τα κουπόνια, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα τόσο προς την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, πως δεν είναι μόνη της στον αγώνα που δίνει, όσο και προς σ' αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο την ομάδα μας, πως δεν μας πτοεί τίποτα!

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ!

Ευχαριστήριο

Ως Σ.Φ. ΑΡΗ Σιδηροκάστρου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα αδέρφια μας από τους Ιερολοχίτες για την άμεση και θερμή τους στήριξη, και ηθικά και υλικά, προς τον Σύνδεσμό μας. Μας δίνει πραγματικά μεγάλη δύναμη το γεγονός ότι ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας στον αγώνα που δίνουμε. Να 'στε καλά, αδέρφια.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΡΗΣ!

ΧάσαΜΕ!

Σήμερα δε θα ασχοληθούμε με την ομάδα, με τον προπονητή, τους παίκτες ή τη διοίκηση. Δε θα ψάξουμε τις αιτίες της χθεσινής ήττας στο αγωνιστικό κομμάτι ή στο λάθος σχεδιασμό και τις λάθος επιλογές. Αυτά, εκτός από χιλιοειπωμένα, εκτός από μη αναστρέψιμα (με την έννοια ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, όχι με την έννοια ότι δεν έγιναν διορθωτικές κινήσεις - διότι έγιναν!) είναι και... περσινά ξινά σταφύλια! Δεν γίνεται όλη τη χρονιά να χρησιμοποιούνται αυτά ως δικαιολογία, από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, για να μη στηρίζει την ομάδα. Κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε να τα ακούμε! Το χθεσινό ματς, λοιπόν, το έχασε ο κόσμος, όχι η ομάδα. Εμείς χάσαμε, αδέρφια! Εμείς! Πάρτε το χαμπάρι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παίζει ο ΑΡΗΣ στο Παλέ και να υπάρχουν άδειες θέσεις! Κι αυτό ισχύει για κάθε παιχνίδι. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για έναν τόσο σημαντικό αγώνα, ο οποίος κρίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πορεία της ομάδας στο θεσμό. Θέλουμε νίκες? Θέλουμε τίτλους? Ε τότε γεμίζουμε το γήπεδο, βγάζουμε φωνή και μετά μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις (κι αυτές πρέπει πάντα να κυμαίνονται στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, όπως αυτό ορίζεται από τις αντικειμενικές συνθήκες - βλ. οικονομικές δυνατότητες). Αλλιώς... το βουλώνουμε! Διότι, δε φτάνει που κάποιοι λάμπουν δια τους απουσίας τους από την κερκίδα, βγάζουν και γλώσσα μετά. Αρπάζουν τα τηλέφωνα και... όποιον πάρει ο χάρος! Ε όχι ρε! Όχι! Αν νομίζετε ότι μ' αυτόν τον τρόπο αποδεικνύετε ότι είμαστε μεγάλος λαός, τότε... λανθάνετε οικτρά! Μόνο η παρουσία και η φωνή στην κερκίδα δείχνει το μεγαλείο ενός λαού. Τα υπόλοιπα είναι για τους καναπεδάκηδες, τους μίρλες ή/και τους πανηγυρτζήδες. Και τέτοιους δε θέλουμε στον ΑΡΗ μας!

Το Σάββατο το βράδυ (6/2, 21:00) έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς. Σημαντικό, για πολλούς λόγους. Και ξέρουμε ότι εκείνη τη μέρα το Παλέ θα είναι ζίγκα. Όμως αυτό δεν αρκεί, αδέρφια. Δε γίνεται να υπάρχει παροξυσμός για ένα εισιτήριο μόνο σε 3-4 παιχνίδια τη χρονιά. Δε γίνεται να μην πωλούνται τουλάχιστον 3000 διαρκείας το καλοκαίρι. Δε γίνεται να χρησιμοποιούμε την απογοήτευσή μας από κάποια άσχημα αποτελέσματα και κάποιες κακές εμφανίσεις, ως δικαιολογία για να απέχουμε από τις μάχες ή ακόμα χειρότερα για να κράζουμε δημόσια την ομάδα. Οι στόχοι του ΑΡΗ παίζονται σε κάθε παιχνίδι, άρα η στήριξή μας πρέπει να είναι διαρκής και σταθερή, και όχι να εξαρτάται από τα αποτελέσματα ή από τα... κέφια μας. Για να κερδηθεί ένας πόλεμος, χρειάζονται πολλές κερδισμένες μάχες. Κανένας πόλεμος δεν κρίθηκε (είτε νικηφόρα είτε όχι) μετά από μόλις μία ή δύο μάχες. Γι' αυτό, ούτε απογοητεύσεις χρειάζονται μετά από ήττες, αλλά ούτε και υπέρμετροι ενθουσιασμοί μετά από νίκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η προϊστορία του Άρη με τη Λε Μαν και τις γαλλικές ομάδες

31 αγώνες απέναντι σε γαλλικές ομάδες, με συνολικό απολογισμό 19 νίκες και 12 ήττες, μετρά ο Άρης, ο οποίος αύριο (Τρίτη 02/02, 21:00) θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Λε Μαν για 7η φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του, έχοντας 4 νίκες και 2 ήττες στις προηγούμενες μεταξύ τους συναντήσεις.
Οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά την σεζόν 1977-78, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κόρατς. Οι Γάλλοι θριάμβευσαν με διαφορά 52 πόντων (98-46) στο πρώτο παιχνίδι, στις 15/11/1977 στην «Σαλ Ροτόντ», υποχρεώνοντας τους «κίτρινους» στη βαρύτερη ήττα της ευρωπαϊκής ιστορίας τους, ενώ κέρδισαν και στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (71-82, στις 22/11/1977).

«Είχα πρόταση από Ολυμπιακό, ενδιαφερόταν και ο Παναθηναϊκός»

Στην αποκάλυψη ότι στο παρελθόν υπήρξε πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά και ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό για συνεργασία μαζί του, προέβη ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πριν από την ήττα των «κιτρίνων» στην Ξάνθη από τη SKODA (2-1)! «Δεν βολεύομαι με την είσοδο στα πλέι οφ», δήλωσε για τους στόχους που έχει με τον Άρη.

Τρένο!

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα βόλεϊ του ΑΡΗ, μετατρέποντας έτσι το υποτιθέμενο ντέρμπι της 5ης θέσης σε περίπατο. Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίστασης στη Λαμία, η ομάδα μας πήρε την καθαρή νίκη με 3-0 (25-18, 25-18, 25-20) και τους 3 βαθμούς, περνώντας μόνος 5ος στη βαθμολογία. Πραγματικό τρένο ο ΑΡΗΣ, σε όλο τον δεύτερο γύρο προχωράει από 3ποντο σε 3ποντο αφήνοντας πίσω του τις κακές εμφανίσεις του πρώτου γύρου. Δικαίωση είναι η λέξη που έρχεται στο μυαλό μας βλέποντας αυτή τη μεταστροφή στην απόδοση και κατ' επέκταση στην ψυχολογία της ομάδας μας. Το λέγαμε όταν ακόμα ο ΑΡΗΣ ήταν στις θέσεις των play-out, ότι οι δυνατότητες του φετινού ρόστερ είναι για πολύ παραπάνω και ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει η ανάκαμψη. Πλέον, ο ΑΡΗΣ είναι το φαβορί για την κατάκτηση της 5ης θέσης, η οποία θα του δώσει το πλεονέκτημα της έδρας στα play-offs, στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα είναι απέναντι στον ΑΟ Κηφισιάς, στην Αθήνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο αντίπαλός μας δεν κάνει καλή πορεία φέτος, και αν ο ΑΡΗΣ παρουσιάσει το ίδιο σοβαρό πρόσωπο που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει ακόμα ένα 3ποντο.

Λίγο ήθελε...

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η ομάδα μας μετά τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ, και αυτό συνεχίστηκε και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον γαύρο στο ΣΕΦ. Ο ΑΡΗΣ διόρθωσε το φαινόμενο του κακού ξεκινήματος, που είχε επισημάνει και ο προπονητής μας μετά την ήττα από την Μπανταλόνα, μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγώνα, με αποτέλεσμα να κρατά τα ηνία στο σκορ για όλο το πρώτο ημίχρονο. Κάπου εκεί, όμως, ο αντίπαλος άρχισε να παίζει με... 8 παίκτες! Οι γνωστοί πρωταγωνιστές των 2 ομάδων του κέντρου, οι διαιτητές, ανέλαβαν δράση. Φόρεσαν τα κόκκινα γυαλιά και άφησαν τους γαύρους να παίζουν... ξύλο στην άμυνα με αποτέλεσμα το επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου να διαμορφωθεί στο 25-13. Πραγματικά, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται όταν οι γαυροβάζελοι παίζουν πιο... "δυνατή" άμυνα, ξαφνικά να μην κάνουν και φάουλ! Πώς γίνεται να έχει ο οσφπ τον ίδιο αριθμό φάουλ στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, ενώ η άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο σκληρή? Πώς γίνεται ο ΑΡΗΣ να έχει ένα (1) παραπάνω (!) φάουλ από τον αντίπαλό του στην τρίτη περίοδο, ενώ δεν έπαιξε την ίδια δυνατή άμυνα? Και τέλος, πώς γίνεται, ενώ έχουν ξεχάσει να σφυρίζουν κατά του γαύρου, ξαφνικά, και ενώ η διαφορά έχει φτάσει τους 8 πόντους υπέρ του γηπεδούχου, να δίνονται κατά του τρία (3) φάουλ σε δύο μόλις φάσεις? Δηλαδή, όταν κυνηγούσε στο σκορ έπαιζε πιο καθαρά από όταν είχε ήδη πάρει διαφορά ή μήπως απλώς ήταν πλέον ακίνδυνο να δώσετε και στον ΑΡΗ κάνα φάουλ και να ισοσκελίσετε έτσι την τελική διαφορά των σφυριγμάτων σας? Άντε βρε χαχόλια, που νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με ηλίθιους! Σας έχουμε πάρει χαμπάρι προ πολλού...!
Παρόλα αυτά, η ομάδα είχε την ευκαρία να φύγει με το διπλό στο τέλος, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και κάποια άστοχα σουτ, έφεραν τελικά την ήττα με 5 πόντους.

Προς το παρόν, όμως, πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά, γιατί σήμερα το βράδυ (21:00) ο Αυτοκράτορας παίζει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Eurocup απέναντι στη Λε Μαν, η οποία είναι πρωτοπόρος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική σ' αυτό το παιχνίδι, ειδικά μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων από την Μπανταλόνα. Το βασικότερο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι να κρατάς αλώβητη την έδρα σου και να κυνηγήσεις τουλάχιστον ένα διπλό. Αλλά, ακόμα και αν δεν έρθει η εκτός έδρας νίκη, πάλι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης, αρκεί φυσικά να κάνεις το απόλυτο στην έδρα σου. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, το Παλέ πρέπει σήμερα να θυμίζει κάτι από τα παλιά. Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αν θες να λέγεσαι μεγάλος Λαός, πρέπει να το αποδεικνύεις και στην πράξη. Έτσι απλά, λοιπόν, το Αλεξάνδρειο πρέπει να είναι ζίγκα απόψε και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, ώστε να κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς το πολυπόθητο φάιναλ φορ.

Να κλείσει η παρένθεση!

Ως μια κακή παρένθεση, που πρέπει να κλείσει άμεσα, βλέπουμε την εκτός έδρας ήττα της ομάδας μας στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα. Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη, προσπάθησε να πιέσει, είχε κατοχή μπάλας, δημιούργησε και έχασε ευκαρίες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με το πρώτο γκολ του Τζόνσον στο πρωτάθλημα.
Για άλλη μια φορά, όμως, η ήττα δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της δικής μας εμφάνισης. Οι δύο βοηθοί διαιτητή δεν... βοήθησαν και πολύ (ή μήπως βοήθησαν εκεί που έπρεπε?)! Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις (!) λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ σε παίκτες του ΑΡΗ στιγμάτισαν τον αγώνα και σε πολύ μεγάλο βαθμό καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ειδικά το πρώτο, χρονικά, οφσάιντ που χρεώθηκε στον Κάλβο τη στιγμή που ήταν μόνος με το τέρμα (είχε περάσει και τον τερματοφύλακα) και έτοιμος να ισοφαρίσει το ματς, ήταν καταδικαστικό για την ομάδα μας! Νομίζουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αν γινόταν εκείνη τη στιγμή το 1-1, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά στη συνέχεια. Πραγματικά, έχουμε σιχαθεί, έχουμε βαρεθεί, έχουμε μπουχτίσει από όλο αυτό το σκηνικό που βιώνει η ομάδα μας τη φετινή χρονιά! Επιτέλους, αφήστε μας να χάνουμε μόνοι μας! Άχτι το έχουμε να μην είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε με τη διαιτησία μετά από αρνητικά (και όχι μόνο) αποτελέσματα.

Επόμενο ραντεβού για την ομάδα, αλλά και για εμάς, είναι ο... κεκλεισμένων θυρών αγώνας του Σαββάτου (6/2, 16:45) με αντίπαλο τον Πανθρακικό στο τιμωρημένο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τέτοιου είδους τιμωρίες, όμως, δεν πτοούν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΡΗ! Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Το Σάββατο το απόγευμα, εμείς θα είμαστε εκεί!! Για άλλη μια φορά ο Λαός μας θα γράψει Ιστορία, κάνοντας κερκίδα ΕΞΩ από το γήπεδο! Δεν αλλάζει τίποτα, λοιπόν. Το επόμενο Σάββατο, ντυνόμαστε στα κίτρινα, κατεβαίνουμε Χαριλάου για σουβλάκι, ρετσίνα, καφέ και τα σχετικά, και 5 παρά παίρνουμε τις θέσεις μας περιμετρικά του γηπέδου, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και με δυνατή φωνή "γκρεμίζουμε" το σύμπαν φωνάζοντας το όνομα του Θεού: ΑΡΗΣ!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώθηκε ο Ορτίθ

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Σέζαρ Ορτίθ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι το καλοκαίρι.