Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο ήθελε...

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η ομάδα μας μετά τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ, και αυτό συνεχίστηκε και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον γαύρο στο ΣΕΦ. Ο ΑΡΗΣ διόρθωσε το φαινόμενο του κακού ξεκινήματος, που είχε επισημάνει και ο προπονητής μας μετά την ήττα από την Μπανταλόνα, μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγώνα, με αποτέλεσμα να κρατά τα ηνία στο σκορ για όλο το πρώτο ημίχρονο. Κάπου εκεί, όμως, ο αντίπαλος άρχισε να παίζει με... 8 παίκτες! Οι γνωστοί πρωταγωνιστές των 2 ομάδων του κέντρου, οι διαιτητές, ανέλαβαν δράση. Φόρεσαν τα κόκκινα γυαλιά και άφησαν τους γαύρους να παίζουν... ξύλο στην άμυνα με αποτέλεσμα το επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου να διαμορφωθεί στο 25-13. Πραγματικά, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται όταν οι γαυροβάζελοι παίζουν πιο... "δυνατή" άμυνα, ξαφνικά να μην κάνουν και φάουλ! Πώς γίνεται να έχει ο οσφπ τον ίδιο αριθμό φάουλ στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, ενώ η άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο σκληρή? Πώς γίνεται ο ΑΡΗΣ να έχει ένα (1) παραπάνω (!) φάουλ από τον αντίπαλό του στην τρίτη περίοδο, ενώ δεν έπαιξε την ίδια δυνατή άμυνα? Και τέλος, πώς γίνεται, ενώ έχουν ξεχάσει να σφυρίζουν κατά του γαύρου, ξαφνικά, και ενώ η διαφορά έχει φτάσει τους 8 πόντους υπέρ του γηπεδούχου, να δίνονται κατά του τρία (3) φάουλ σε δύο μόλις φάσεις? Δηλαδή, όταν κυνηγούσε στο σκορ έπαιζε πιο καθαρά από όταν είχε ήδη πάρει διαφορά ή μήπως απλώς ήταν πλέον ακίνδυνο να δώσετε και στον ΑΡΗ κάνα φάουλ και να ισοσκελίσετε έτσι την τελική διαφορά των σφυριγμάτων σας? Άντε βρε χαχόλια, που νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με ηλίθιους! Σας έχουμε πάρει χαμπάρι προ πολλού...!
Παρόλα αυτά, η ομάδα είχε την ευκαρία να φύγει με το διπλό στο τέλος, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και κάποια άστοχα σουτ, έφεραν τελικά την ήττα με 5 πόντους.

Προς το παρόν, όμως, πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά, γιατί σήμερα το βράδυ (21:00) ο Αυτοκράτορας παίζει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Eurocup απέναντι στη Λε Μαν, η οποία είναι πρωτοπόρος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική σ' αυτό το παιχνίδι, ειδικά μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων από την Μπανταλόνα. Το βασικότερο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι να κρατάς αλώβητη την έδρα σου και να κυνηγήσεις τουλάχιστον ένα διπλό. Αλλά, ακόμα και αν δεν έρθει η εκτός έδρας νίκη, πάλι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης, αρκεί φυσικά να κάνεις το απόλυτο στην έδρα σου. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, το Παλέ πρέπει σήμερα να θυμίζει κάτι από τα παλιά. Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αν θες να λέγεσαι μεγάλος Λαός, πρέπει να το αποδεικνύεις και στην πράξη. Έτσι απλά, λοιπόν, το Αλεξάνδρειο πρέπει να είναι ζίγκα απόψε και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, ώστε να κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς το πολυπόθητο φάιναλ φορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: