Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Στηρίζουμε και προστατεύουμε τον ΑΡΗ μας!

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στους αχώνευτους. Όπως σε κάθε εντός ή εκτός έδρας αγώνα, έτσι και σ' αυτόν, ο ΑΡΗΣ θα κατέβει με μοναδικό στόχο τη νίκη. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία, και οι στόχοι της ομάδας επιβάλλουν την κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του, στη μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφς, αλλά ταυτόχρονα και να μειώσει τη διαφορά του από τους προπορευόμενους, ώστε να ξεκινήσει με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις το μίνι πρωτάθλημα των 4 ομάδων, για να διεκδικήσει ακόμα υψηλότερους στόχους. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, θεωρούμε (και έτσι είναι) ότι και τα 5 εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου είναι πραγματικοί τελικοί! Μπορεί να πρόκειται για φράση-κλισέ, αλλά αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να εφησυχάσει σε κανένα σημείο μέχρι να τελειώσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα (δεν θέλουμε να ασχοληθούμε αυτή τη χρονική στιγμή με το κύπελλο), αλλά ούτε και να... διαλέγει ποια παιχνίδια θα χτυπήσει περισσότερο. Όλα έχουν την ίδια βαρύτητα και όλα δίνουν 3 βαθμούς. Στόχος, λοιπόν, το απόλυτο και οι 15 βαθμοί!

Από εκεί και πέρα, όμως, θα ήταν μεγάλη υποκρισία να μην αναγνωρίσουμε ότι το ματς της Κυριακής έχει και κάποιες επιπλέον ιδιαιτερότητες. Αντίπαλός μας είναι η... 4η ομάδα του ΠΟΚ, ο χαϊδεμένος σύλλογος των ΜΜΕ (ιδίως της Θεσσαλονίκης), η ομάδα που χρησιμοποιήθηκε από το κατεστημένο ως δούρειος ίππος για να χτυπηθεί ο πραγματικά μεγάλος αντίπαλος του ΠΟΚ (που ήταν, είναι και θα είναι ο ασυμβίβαστος ΑΡΗΣ), η ομάδα που δεν υπήρχε πουθενά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μέχρι να την βγάλει ετσιθελικά από την αφάνεια η απριλιανή δικτατορία, η ομάδα των Ζλατάνων, των Μίχων, των Παμπορίδηδων, των Καλόπουλων (και κάπου εδώ θα σταματήσουμε την απαρίθμηση διαιτητών, γιατί... έχουμε κι άλλες δουλείες και δε μας φτάνει η ώρα!), η ομάδα που έχει καπηλευτεί την Ιστορία της πόλης και της προσφυγιάς, η ομάδα με τους... εντιμότατους φίλους, η ομάδα του "κόουτς, να βάλω τις βολές?"¨, η ομάδα του πανό στην Καλαμαριά, οι γνωστοί ρουφιάνοι του Βορρά! Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, για το γόητρο και την Ιστορία του Συλλόγου μας, και στο φινάλε γιατί είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, θέλουμε να τους... ξεπουπουλιάζουμε όπου και όποτε τους πετυχαίνουμε μπροστά μας! Δεν τους γουστάρουμε και δεν μας γουστάρουν, διότι πρεσβεύουμε τελείως διαφορετικές αξίες. Και ευτυχώς που δεν μας γουστάρουν κι αυτοί, δηλαδή, γιατί διαφορετικά θα σήμαινε ότι κάπου κάνουμε λάθος.

Όλος αυτός ο φανατισμός, όμως, που υπάρχει πάντα σ' αυτά τα ματς, πρέπει να διοχετευτεί με σωστό τρόπο. Πρέπει να μετατραπεί σε θετική ενέργεια προς τους παίκτες της ομάδας μας. Και δεν εννοούμε απλά να γεμίσουμε τις κερκίδες του Κλ. Βικελίδης. Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρο (δεν αποκλείεται, μάλιστα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να έχει ήδη γίνει sold out στα εισιτήρια!). Εννοοούμε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα την ομάδα μας. Κι ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και μοναδικός: δυνατή κι ασταμάτητη φωνή! Δεν καθόμαστε, δεν παρακολουθούμε απλά το παιχνίδι, δεν γκρινιάζουμε σε τυχόν λάθη που θα υποπέσουν οι παίκτες μας. Ακολουθούμε τα συνθήματα της κερκίδας, τραγουδάμε για τον ΑΡΗ και γιουχάρουμε τον αντίπαλο για ολόκληρο το 90λεπτο. ΦΩΝΗ και ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ!! Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο. Μπορεί να προκληθούμε από αντιπάλους και διαιτητές, αλλά επουδενί δεν πρέπει να απαντήσουμε με οτιδήποτε άλλο εκτός από φωνή! Γνωρίζουμε όλοι ότι στον ΑΡΗ μας δεν χαρίζεται τίποτα και ότι οι (ουκ ολίγοι) εχθροί μας καραδοκούν στη γωνία, έτοιμοι να μας χτυπήσουν με εξοντωτικές τιμωρίες. Μην ξεχνάμε ότι πλέον, μετά την άδικη και αστεία ποινή που δεχτήκαμε για το παιχνίδι στα Γιάννενα, η ομάδα μας είναι υπότροπος, και αν δώσουμε την οποιαδήποτε αφορμή, η τιμωρία θα είναι μεγάλη, και σε επίπεδο προστίμου, αλλά και σε επίπεδο τιμωρίας της έδρας! Και κάτι τέτοιο θα αποτελέσει σημαντική ζημιά για την ομάδα μας, τόσο από οικονομικής άποψης (μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες έληξε η εκστρατεία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ) όσο και αγωνιστικής, δεδομένων των κρίσιμων εντός έδρας ματς που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Γι' αυτό, λοιπόν, εκτός από στήριξη, πρέπει να παρέχουμε και προστασία στον ΑΡΗ μας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΑΡΗΣ είναι ο ΑΡΗΣ ΜΑΣ! Η ομάδα ανήκει σ' εμάς, στο Λαό της. Εμείς είμαστε ο αιματοδότης της και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να της κάνει κακό. Γι' αυτό, λοιπόν, προστατεύουμε την ομάδα, κρατάμε την ψυχραιμία μας ό,τι κι αν συμβεί μέσα στον αγώνα, δεν δημιουργούμε το παραμικρό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους εχθρούς μας ως αφορμή για να μας βλάψουν, δεν πετάμε τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο τα λαρύγγια μας!! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να υπάρξει ΑΡΕΙΑΝΟΣ που θα πέσει στην οποιαδήποτε παγίδα μάς στήσουν οι αντίπαλοι, ώστε να τιμωρηθούμε. Με αδιάκοπη φωνή, πάθος, ένταση, αλλά και με καθαρό μυαλό και σύνεση σπρώχνουμε την ομάδα, κόβουμε τα πόδια των αντιπάλων, παίρνουμε το τριποντάκι και πάμε γι' άλλα!

ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: