Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σκωτσέζικα ντους και στο μπάσκετ...

Τη... δόξα του ποδοσφαίρου φαίνεται ότι πασχίζει να κλέψει το τμήμα μπάσκετ με τις φετινές εμφανίσεις του και τα συνεχή σκωτσέζικα ντους που μας προσφέρει! Μετά το διπλό στο ελληνικό, λοιπόν, απέναντι στο χανούμι, που παραδοσιακά μάς δυσκολεύει, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση με την εντός έδρας ήττα από τον γνωστό πελάτη, νιόνιο! Κι αυτό, δυστυχώς, δεν ήταν το πρώτο αντίστοιχο δείγμα. Είχαν προηγηθεί εμφανίσεις και αποτελέσματα τύπου Περιστερίου και Κολοσσού.
Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα δεν πάνε καλά στο μπάσκετ, όχι αποκλειστικά στην ομάδα μας, αλλά πανελλαδικά, ίσως και πανευρωπαϊκά. Τα οικονομικά δεδομένα είναι σε πολύ άσχημο επίπεδο, αφού τους χορηγούς τούς ψάχνουν ΟΛΟΙ με τα κυάλια! Η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα είναι αισθητά μειωμένη τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά φέτος έχει πέσει κατακόρυφα. Αυτό το τελευταίο, όμως, είναι Α-Ν-Ε-Π-Ι-Τ-Ρ-Ε-Π-Τ-Ο να συμβαίνει στο θρυλικό Παλέ Ντε Σπορ, το ιστορικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το... μπασκετικότερο γήπεδο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ ούτε μόδα είναι, για να πηγαίνουμε γήπεδο όποτε γουστάρουμε, ούτε ανταποδοτικό προϊόν είναι, για να τον ακολουθούμε όποτε πάει καλά αγωνιστικά. Ο ΑΡΗΣ είναι η ζωή μας όλη! Και Α-Π-Α-Γ-Ο-Ρ-Ε-Υ-Ε-Τ-Α-Ι να τον εγκαταλείπουμε έστω και για μια στιγμή! Αυτό που βλέπουν τα μάτια μας φέτος στις κερκίδες του Παλέ, μάς πονάει την καρδιά και την ψυχή. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι (όπως και στο προηγούμενο με το Μαρούσι) οι άδειες κερκίδες να οφείλονταν στην άδικη τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα μας από τον αγώνα με τη γριά, αλλά έτσι κι αλλιώς την εικόνα με τα πολλά άδεια καρεκλάκια την έχουμε δει πολλές φορές φέτος στο Παλέ.
Εκτός από τον κόσμο, όμως, απόντες είναι και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν ή είχαν υπεύθυνες θέσεις μέσα στην ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, τα άδεια καρεκλάκια στο Παλέ ήρθαν μετά τις άδειες... πολυθρόνες. Περιμένουμε, λοιπόν, από μετόχους (πρώην, νυν ή οτιδήποτε άλλο), και γενικότερα από τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ΚΑΕ ΑΡΗΣ να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να βρουν τις λύσεις που χρειάζεται ο Σύλλογος για να μη χρειαστεί να ξαναζήσουμε παλιές καταστάσεις, από τις οποίες κάναμε μεγάλους αγώνες σαν Λαός για να ξεφύγουμε οριστικά.
Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν δικαιολογία για τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και έχασαν έναν αγώνα, που θα μας έδινε την ευκαιρία να παραμείνουμε μόνοι στην τρίτη θέση και να ξεφύγουμε από κάποιους από τους διώκτες μας. Όπως, λοιπόν, δεν θέλουμε να ξαναδούμε άδεια καρεκλάκια στο Παλέ, έτσι δεν θέλουμε να ξαναδούμε άλλες τέτοιες εμφανίσεις από την ομάδα μας! Το Σάββατο στην Αθήνα, το διπλό απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας είναι εκ των ων ουκ άνευ, και ακολουθεί την Τρίτη το πρώτο ματς του 10ου ομίλου για τη φάση των 16 του Eurocup με αντίπαλο την ουκρανική Μπουντιβέλνικ στο Παλέ. Περιττό να πούμε πού θα πρέπει να βρισκόμαστε όλοι εκείνη την ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: